Ριζότο με λαχανικά και σόγια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο και ελαφρύ γεύμα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να πάρει το σώμα μας αλλά και πόσο νόστιμα!

Τα υλικά μας

  • 2 φλ σόγια σε κομμάτια (κεμπάπ)
  • 2 φλ ρύζι (αρμπόριο ή καρολίνα  κλπ)
  • 1 πρ πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κοκ πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο + 1 ακόμα
  • 4 φλ ζωμός λαχανικών ή νερό + 2 φλ
  • 1-2 μανιτάρια κομμένα
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί + ½ ακόμα
  • Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό μας.
  2. Χαμηλώνουμε το μάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι που να πιει το νερό του και στην επιφάνεια του ρυζιού να εμφανιστούν τρυπούλες.
  3. Εκεί το τραβάμε από το μάτι και βάζουμε μια πετσέτα στο καπάκι και ξανά καπακώνουμε το ρύζι.
  4. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και την σόγια (χωρίς την προεργασία βρασίματος).
  5. Σοτάρουμε ελαφρά, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών ή νερό μέχρι να καλύψει την σόγια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να τραβήξει η σόγια όλα τα αρώματα και τις γεύσεις από τα υπόλοιπα συστατικά.
  6. Λίγο πριν τελειώσουν τα υγρά προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το τραβάμε από την φωτιά.

Σερβίρεται ζεστό.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!