Υπέροχο και ελαφρύ γεύμα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να πάρει το σώμα μας αλλά και πόσο νόστιμα!
Τα υλικά μας
- 2 φλ σόγια σε κομμάτια (κεμπάπ)
- 2 φλ ρύζι (αρμπόριο ή καρολίνα κλπ)
- 1 πρ πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κοκ πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
- 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο + 1 ακόμα
- 4 φλ ζωμός λαχανικών ή νερό + 2 φλ
- 1-2 μανιτάρια κομμένα
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί + ½ ακόμα
- Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι πιπέρι
- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό μας.
- Χαμηλώνουμε το μάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι που να πιει το νερό του και στην επιφάνεια του ρυζιού να εμφανιστούν τρυπούλες.
- Εκεί το τραβάμε από το μάτι και βάζουμε μια πετσέτα στο καπάκι και ξανά καπακώνουμε το ρύζι.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και την σόγια (χωρίς την προεργασία βρασίματος).
- Σοτάρουμε ελαφρά, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών ή νερό μέχρι να καλύψει την σόγια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να τραβήξει η σόγια όλα τα αρώματα και τις γεύσεις από τα υπόλοιπα συστατικά.
- Λίγο πριν τελειώσουν τα υγρά προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το τραβάμε από την φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό.
