Εύκολο και πολύ γρήγορο πάτο, με βελούδινη αίσθηση, κρεμώδης ,γευστικό, αρωματικό , ελαφρύ, και πολύ νόστιμο. Δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε!!!!!
Τα υλικά μας
- 300 γρ ρύζι για ριζότο
- 900 γρ ζωμός λαχανικών
- 250 γρ σολομός καπνιστός κομμένος σε φέτες
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, μόνο το άσπρο μέρος
- Λίγο ελαιόλαδο
- 2 κ σ κάπαρη
- 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
- ¼ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/3 φλ βότκα
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Προετοιμάζουμε τον ζωμό και τον έχουμε δίπλα μας ζεστό, στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το ριζότο
- Ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας μαζί με την κάπαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο το ρύζι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με βότκα ,περιμένουμε να φύγει η αλκοόλη και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό με μια κουτάλα ,ανακατεύοντας το ρύζι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του ζωμού κάθε φορά.
- Λίγο πριν γίνει το ριζότο μας, ρίχνουμε τον σολομό, την παρμεζάνα, και τον άνηθο.
Σερβίρετε κρεμώδης, με φρεσκοκομμένο πιπέρι.