Ριζότο με καπνιστό σολομό

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολο και πολύ γρήγορο πάτο, με βελούδινη αίσθηση, κρεμώδης ,γευστικό, αρωματικό , ελαφρύ, και πολύ νόστιμο. Δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε!!!!!

Τα υλικά μας

  • 300 γρ ρύζι για ριζότο
  • 900 γρ ζωμός λαχανικών
  • 250 γρ σολομός καπνιστός κομμένος σε φέτες
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, μόνο το άσπρο μέρος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κ σ κάπαρη
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλ βότκα
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προετοιμάζουμε τον ζωμό και τον έχουμε δίπλα μας ζεστό, στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το ριζότο
  2. Ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας μαζί με την κάπαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο το ρύζι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με βότκα ,περιμένουμε να φύγει η αλκοόλη και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό με μια κουτάλα ,ανακατεύοντας το ρύζι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του ζωμού κάθε φορά.
  3. Λίγο πριν γίνει το ριζότο μας, ρίχνουμε τον σολομό, την παρμεζάνα, και τον άνηθο.

Σερβίρετε κρεμώδης, με φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n