Ριζότο με θαλασσινά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μυρίζει θάλασσα, θυμίζει καλοκαίρι, και αγαπάμε πολύ και τα δύο!! Πως είναι δυνατόν λοιπόν όταν υπάρχει αυτό το πιάτο στο τραπέζι μας να μην το λατρέψουμε και να μην αφήσουμε ούτε σπυρί ρυζιού στο πιάτο!!!!

Τα υλικά μας

  • ½  κιλό θαλασσινά καθαρισμένα προσεκτικά και πολύ καλά πλυμένα
  • 2 φλ ρύζι για ριζότο
  • 5 φλ ζωμός γαρίδας
  • ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κλαράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ συσκ ντομάτα κονκασέ
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τον ζωμό της γαρίδας (bisque)

  • Τα κεφάλια από τις γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • ½ πράσο
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 1 κ σ πελτέ
  • Κόκκους πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 200γρ λευκό κρασί

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε τον ζωμό ώστε να τον έχουμε έτοιμο για την Παρασκευή του φαγητού μας.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια από την γαρίδα. Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά ανακατεύοντάς τα συνεχώς.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στα κεφάλια από τις γαρίδες και στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας χοντροκομμένα και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και στην συνέχεια προσθέτουμε νερό, τα πιπέρια και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30’-40’ λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από σίτα και πιέζουμε τα υλικά μας ώστε να βγάλουμε όσο ζωμό μπορούμε περισσότερο.
  4. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μας, έπειτα το σκόρδο και στην συνέχεια ρίχνουμε τα θαλασσινά μας και τις γαρίδες. Σβήνουμε με κρασί και μόλις βράσουν και έχουν ανοίξει τα βγάζουμε σε ένα μπολ και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.  Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντοματούλα μας , το ρυζάκι μας το ζωμό μας και αλατοπιπερώνουμε . Χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να τραβήξει το ρύζι μας όλο το ζωμό. Στην συνέχεια το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα θαλασσινά μας ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και με φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!