Ρολάκια γεμιστά με πιπεριές και λουκάνικο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχα μυρωδάτα ρολάκια πολύ νόστιμα με διάφορες πιπεριές και λουκάνικο και με μπόλικο τυράκι να ξεχειλίζει σε κάθε μπουκιά.

Τα υλικά μας

  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα (γύρω στα 700γρ)
  • 250 γρ μιξ τυριών
  • 3 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τις πιπεριές σχολαστικά. Τις κόβουμε κάθετα στην μέση και έπειτα πάλι κάθετα στην μέση το κάθε κομμάτι. Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τα σποράκια και τις λαδώνουμε ελαφρά και τις αλατωπιπερώνουμε. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε ελαφρά. Στο ίδιο ταψί βάζουμε τα λουκάνικα να ψηθούν μέτρια.
  2. Όσο ψήνουμε τις πιπεριές προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα πλασωτέ σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια το σκόρδο και έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να χάσει τα πολλά υγρά της. Λίγο πριν γίνει ρίχνουμε ρίγανη και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  4. Ωστόσο βγάζουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα από το φούρνο
  5. Κόβουμε τα λουκάνικά μας σε μπουκίτσες, παίρνουμε μια πιπεριά, βάζουμε επάνω της τυρί τριμμένο και στην συνέχεια τοποθετούμε το λουκάνικο μας.
  6. Τυλίγουμε την  πιπεριά μαζί με το τυρί και το λουκάνικο και την στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  7. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά.
  8. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε σάλτσα στον πάτο μέχρι να τον καλύψουμε. Τοποθετούμε τις πιπεριές μας και στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τέλος το τυρί τριμμένο.
  9. Ψήνουμε για 30΄στους 180ο στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα το τυράκι μας.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!