Ρολό κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αγαπημένη μας συνταγή  μεγάλων και μικρών. Την συναντάμε σε κυριακάτικα γεύματα, σε γιορτινά αλλά και σε μπουφέδες όπου φεύγει πρώτο και δεν μένει ψίχουλο.

Τα υλικά μας

  • 1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο (ζητήστε από τον χασάπη σας να το ξεκοκκαλίσει)
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες καρεδάκι
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες στα τέσσερα
  • 300 γρ γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κ σ βούτυρο
  • 1 κ σ μουστάρδα
  • 1 σκ σκόρδο
  • 1 κ σ ρίγανη
  • 1 κ σ θυμάρι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • ½ φλ κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε το κοτόπουλο και με ένα απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε να φύγει όλη η υγρασία. Στην συνέχεια παίρνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τον πάγκο, βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και το χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο ώστε να απλώσει και να λεπτύνει.
  2. Ανοίγουμε το φούρνο μας να προθερμαίνεται.
  3. Στην συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο ,μεταφέρουμε το κοτόπουλο από πάνω (με την πέτσα προς την λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη, απλώνουμε τις φέτες μπέικον δυο σειρές κάθετες, στην συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές και έπειτα την γραβιέρα σε μπαστουνάκια μέχρι κάτω. Τυλίγουμε το ρολό μας με την βοήθεια της λαδόκολλας σε ένα σφικτό ρολό και στην συνέχει το δένομαι με ένα σπάγκο.
  4. Παίρνουμε μια γάστρα και βάζουμε το ελαιόλαδο το χυμό από το λεμόνι, το κρασί, την μουστάρδα, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, και λίγο νερό και ανακατεύουμε.
  5. Στην συνέχεια τοποθετούμε το ρολό στην μέση της γάστρας, κλείνουμε το καπάκι και φουρνίζουμε το ρολό για 3 τέταρτα με μια ώρα περίπου.
  6. Όσο περιμένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας καρέ.
  7. Στην μια ώρα ανοίγουμε την γάστρα μας, προσθέτουμε εάν χρειάζεται νερό και προσθέτουμε τις πατατούλες μας. Φουρνίζουμε για μισή ωρίτσα ακόμα με τρία τέταρτα μέχρι να πάρει χρώμα το ρολό μας και να μαγειρευτούν οι πατατούλες μας.
  8. Στην συνέχεια βγάζουμε το ρολό, αφήνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρό ώστε για να σφίξει αλλά και για να μπορούμε να το πιάσουμε, κόβουμε τον σπάγκο, και κόβουμε σε λεπτές φέτες το ρολό μας.
  9. Σερβίρουμε με τις πατατούλες μας και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!