Ρολό πιτσάκια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολα πιτσάκια για το παιδικό πάρτι, για το απογευματάκι, για το βραδάκι παρέα με μια ταινιούλα, για το σχολείο, το γραφείο και όπου αλλού βάλει ο νους σας!!!!

Τα υλικά μας

  • 370 γρ αλεύρι για πίτσα(η πράσινη συσκευασία)
  • 230 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + Όσο πάρει για το άνοιγμα ζύμης
  • 1 κ γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ γ αλάτι
  • 1/ κ γ ζάχαρη
  • 370 γρ γάλα χλιαρό
  • 1 κ σ ελαιόλαδο
  • 400 γρ αλλαντικά διάφορα τριμμένα στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 350 γρ τυριά διάφορα τριμμένα στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 10 τμχ μανιτάρια άσπρα τριμμένα στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

Για την σάλτσα

  • 100 γρ χυμό ντομάτας
  • 1 κ γ σκόρδο πούδρα
  • 1 κ γ ρίγανη
  • ½ κ γ πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ γ θυμάρι

Διαδικασία

Ξεκινάμε με το ζυμάρι. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα αλεύρια μας, το μπέικιν το αλάτι, την ζάχαρη και  τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια βάζουμε το λάδι μας μέσα στο χλιαρό γάλα και αφού έχουμε δημιουργήσει μια λακουβίτσα στην μέση, ρίχνουμε το γάλα και ξεκινάμε να ρίχνουμε το αλεύρι γύρω γύρω μέχρι να γίνει η ζύμη μας εύπλαστη και να μην κολλάει. Πλάθουμε αρκετά την ζύμη μας και αφού έχει γίνει λεία, σε αυτό το σημείο την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί μια ωρίτσα.

Όσο ξεκουράζετε σε ένα μπολάκι παίρνουμε τον χυμό ντομάτας προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα μας και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη τα αλλαντικά τα τυριά και τα μανιτάρια μας και ψιλοκόβουμε τις πιπερίτσες μας.

Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε ΄΄ένα παραλληλόγραμμο φύλλο

Στην συνέχεια βάζουμε πρώτα την σάλτσα την απλώνουμε ισόποση παντού, τα αλλαντικά μας τα μανιτάρια τις πιπεριές και στο τέλος τα τυριά μας.

Στην συνέχεια κάνουμε ένα ρολάκι την ζύμη μας γυρνώντας την προσεκτικά

Στην συνέχεια κόβουμε φέτες και τις τοποθετούμε στο ταψί μας

Βάζουμε το ταψί μας σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας.

Τα πιτσάκια σας είναι έτοιμα μυρωδάτα και πολύ νόστιμα

Καλή επιτυχία!

-μπορείτε να κάνετε την ζύμη δε δυο παραλληλόγραμμα κομμάτια και να φτιάξετε πιο μικρά και πιο πολλά πιτσάκια.

– ο χρόνος ψησίματος εξαρτάτε με το πόσο μεγάλα έχετε φτιάξει τα ρολάκια σας

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!