Ρύζι με σύκα και φασκόμηλο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολη γρήγορη νόστιμη συνταγή που ταιριάζει με κρέατα και πουλερικά, και που μπορεί να συνοδέψει ένα γεύμα πιο προσεγμένο. Είναι ελαφρύ, υγιεινό, και μπορεί να καταναλωθεί και από vegan.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο
  • 4 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 5-6 σύκα ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5-6 φύλλα φασκόμηλου (ξερά) ή 2-3 χλωρά
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνουμε καλά καλά το ρύζι μέχρι να βγει διάφανο το νερό, το αφήνουμε να στραγγίσει.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μας. Ρίχνουμε το ρύζι, το σύκο, τις πιπεριές και το καροτάκι μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό μας και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσει για κανα δεκαπεντάλεπτο μέχρι που το ρύζι να πιει όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.
  4. Σε αυτό το στάδιο το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n