Υπέροχη σαλατούλα πολύχρωμη, υγιεινή, θρεπτική, και πάρα πολύ νόστιμη για ένα ξεχωριστό τραπέζι που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!
Τα υλικά μας
- 1 δόση φάβα οσπριάδος
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη μικρό καρεδάκι
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη μικρό καρεδάκι
- 1 ντομάτα χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη καρεδάκι
- ½ αγγούρι κομμένο καρεδάκι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 καρότο ψιλοκομμένο καρεδάκι
- 50 γρ διάφορους ξηρούς καρπούς
- ½ χυμό λεμόνι
- Ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι
- 2 κ σ σουσάμι
Για την σως
- 100γρ ταχίνι
- 50 γρ νερό
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 κ σ μέλι
- Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
Διαδικασία
- Φτιάχνουμε την φάβα οσπριάδας.
- Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε ελαιόλαδο το ½ χυμό λεμονιού και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ταχίνι το νερό με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το μέλι αλάτι πιπέρι και λίγη πάπρικα. Το χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
- Σερβίρουμε σαν βάση την φάβα οσπριάδας από πάνω τα λαχανικά, και περιχύνουμε με την σως ταχίνι. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.