Σαλάτα με φάβα οσπριάδας και λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχη σαλατούλα πολύχρωμη, υγιεινή, θρεπτική, και πάρα πολύ νόστιμη για ένα ξεχωριστό τραπέζι που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Τα υλικά μας

  • 1 δόση φάβα οσπριάδος
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη μικρό καρεδάκι
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη μικρό καρεδάκι
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη καρεδάκι
  • ½ αγγούρι κομμένο καρεδάκι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο καρεδάκι
  • 50 γρ διάφορους ξηρούς καρπούς
  • ½ χυμό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι
  • 2 κ σ σουσάμι

Για την σως

  • 100γρ ταχίνι
  • 50 γρ νερό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κ σ μέλι
  • Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα

Διαδικασία

  1. Φτιάχνουμε την φάβα οσπριάδας.
  2. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε ελαιόλαδο το ½ χυμό λεμονιού και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ το ταχίνι το νερό με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το μέλι αλάτι πιπέρι και λίγη πάπρικα. Το χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
  4. Σερβίρουμε σαν βάση την φάβα οσπριάδας από πάνω τα λαχανικά, και περιχύνουμε με την σως ταχίνι. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!