Σαλάτα με αμπελοφάσουλα και τόνο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Καλοκαιρινή ελαφριά σαλάτα, δροσερή, που μπορεί να αντικαταστήσει και ένα πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε από την νοστιμιά της

Τα υλικά μας

  • 1 συσκ τόνο σε νερό
  • 250 γρ αμπελοφάσουλα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ σκόρδο λιωμένο
  • 1 αυγό βραστό
  • Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 20 γρ χυμό λεμονιού
  • ¼ κ γ σκόρδο  πούδρα
  • 1 κ σ μουστάρδα ντιζόν
  • Αλάτι Μεσολογγίου καπνιστό
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα αμπελοφάσουλα.
  2. Στην συνέχεια τα βουτάμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι για 10 λεπτά (εξαρτάται πόσο σκληρά είναι)
  3. Με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα φασολάκια και τα βουτάμε σε κρύο νερό.
  4. Αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν και στην συνέχεια τα σουρώνουμε.
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ τα φασολάκια τον τόνο την ψιλοκομμένη ντομάτα το κρεμμύδι, το σκόρδο.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο την μουστάρδα το λεμόνι την πούδρα από σκόρδο, το αλατοπίπερο, μέχρι να δέσουν. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε την σαλάτα με φρεσκοκομμένο πιπέρι, προσθέτοντας το αυγό κομμένο σε τέταρτα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n