Δροσερή αρωματική και νόστιμη σαλάτα πατζάρι για κάθε μέρα αλλά και για μια εορταστική περίσταση
Τα υλικά μας
- 500 γρ πατζάρια βρασμένα
- 250 γρ γιαούρτι
- 120 γρ καρύδια ψιλοκομμένα με μαχαίρι
- 3 σκ σκόρδο
- 2 κσ δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κσ άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ σ ξύδι
- 3 κ σ χυμό πορτοκάλι
- 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
- 3 κ σ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ κόβουμε τα πατζάρια σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το μήλο,τον δυόσμο,τον άνηθο και τα 3/4 των καρυδιών.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το γιαούρτι,το σκόρδο το πορτοκάλι και το ξύδι.
- Ενσωματώνουμε την σάλτσα μέσα στα πατζάρια, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με καρυδάκι ψιλοκομμένο.