Σαλάτα με προσούτο και ρόδι

Facebook
Pinterest
Twitter

Νόστιμη σαλάτα, ιδανική για ένα εορταστικό τραπέζι, που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Τα υλικά μας

  • 200 γρ διάφορα φυλλώματα
  • 6 φέτες προσούτο
  • 100 γρ νιφάδες τυριού
  • 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κ σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα χοντροσπασμένο καρύδια
  • 1 ρόδι καθαρισμένο (το μισό το κάνουμε χυμό και το άλλο μισό κρατάμε τα σπόρια)
  • 15 γρ συκόμελο Cuma
  • 60 γρ χυμό ρόδι
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 10 γρ μουστάρδα
  • 20 γρ κρουτόν
  • 2 κ σ άνηθος ψιλοκομμένος

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μουστάρδα και το συκόμελο, και ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό από το ρόδι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φυλλώματα, τον άνηθο, με την μισή σως, τοποθετούμε τα φυλλώματα στην σαλατιέρα μας, και ρίχνουμε από πάνω το ρόδι, το καρύδι, τα κρουτόν, τα σύκα, το τυρί και το προσούτο κομμένο με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια. 
  3. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σως από πάνω

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek