Σαλάτα σπανακόπιτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχη, αρωματική, δροσερή, ξεχωριστή σαλάτα, που θα στολίσει το τραπέζι σας και θα γεμίσει αρώματα και γεύση τους γευστικούς σας κάλυκες. Δοκιμάστε την!!

Τα υλικά μας

  • 1 φύλλο κρούστας ψημένο στο φούρνο
  • 1 μπολ πλυμένο και καλά στραγγισμένο σπανάκι baby
  • 80 γρ θρυμματισμένη φέτα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ¼ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 10 τεμ λιαστή ντομάτα κομμένη

Για την σως

  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 15 γρ χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι και από μισό πορτοκάλι
  • 60 γρ μέλι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Σουσάμι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με το φύλλο, σε μια λαδόκολλα το λαδώνουμε ελαφρά, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
  2. Όσο ψήνετε το φύλλο, σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα υλικά της σαλάτας μας, και ανακατεύουμε.
  3. Βγάζουμε το φύλλο από τον φούρνο όταν πάρει χρώμα, βάζουμε ένα κομμάτι στον πάτο της πιατέλας, προσθέτουμε την σαλάτα «για γέμιση» και τοποθετούμε ακόμα ένα κομμάτι φύλλο από πάνω.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n