Υπέροχη, αρωματική, δροσερή, ξεχωριστή σαλάτα, που θα στολίσει το τραπέζι σας και θα γεμίσει αρώματα και γεύση τους γευστικούς σας κάλυκες. Δοκιμάστε την!!
Τα υλικά μας
- 1 φύλλο κρούστας ψημένο στο φούρνο
- 1 μπολ πλυμένο και καλά στραγγισμένο σπανάκι baby
- 80 γρ θρυμματισμένη φέτα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ¼ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 10 τεμ λιαστή ντομάτα κομμένη
Για την σως
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 15 γρ χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από μισό λεμόνι και από μισό πορτοκάλι
- 60 γρ μέλι
- Αλάτι-πιπέρι
- Σουσάμι
Διαδικασία
- Ξεκινάμε με το φύλλο, σε μια λαδόκολλα το λαδώνουμε ελαφρά, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
- Όσο ψήνετε το φύλλο, σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα υλικά της σαλάτας μας, και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε το φύλλο από τον φούρνο όταν πάρει χρώμα, βάζουμε ένα κομμάτι στον πάτο της πιατέλας, προσθέτουμε την σαλάτα «για γέμιση» και τοποθετούμε ακόμα ένα κομμάτι φύλλο από πάνω.
