Σαλάτα θαλασσινών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σαλάτα που μυρίζει καλοκαιράκι, πεντανόστιμη και ελαφριά. Θα την βρούμε περισσότερο καθαρά Δευτέρα, θα την συναντήσουμε σε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια στα νησιά μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Τα υλικά μας

  • 300 γρ μιξ σαλάτας
  • 10 ντοματίνια
  • 10 γαρίδες βρασμένες.
  • 1 πλοκάμι χταπόδι βραστό ψιλοκομμένο
  • 5 μύδια αχνιστά
  • 5 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 κ σ χυμό λεμονιού
  • ½ κ σ χυμό από λάιμ
  • 1 κ γλ μουστάρδα
  • 1 κ σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κ σ ψιλοκομμένος άνηθος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ξύσμα λάιμ

Διαδικασία

  1. Για την σαλάτα μας αυτή ,πλένουμε επιμελώς τα λαχανικά μας, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Παίρνουμε τις γαρίδες μας, τις αφαιρούμε το έντερο που έχουν πίσω στην ράχη, και αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος (πεταλούδα). Ανοίγουμε τα μύδια μας τα οποία έχουμε αχνίσει .και κόβουμε το χταπόδι μας σε ροδέλες.
  2. Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Αδειάζουμε την σαλάτα μας σε μια πιατέλα και τοποθετούμε όμορφα τα λαχανικά και τα θαλασσινά μας
  3. Στην συνέχεια βάζουμε τα κρεμμύδια το λάδι το λεμόνι και το λάιμ την μουστάρδα τον άνηθο και το αλατοπίπερο σε  ένα μίξερ και πολτοποιούμε.
  4. Περιχύνουμε την σαλάτα μας τελευταία στιγμή πριν την σερβίρουμε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!