Σαλάτα τραχανά με ψητά λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ποιος σας είπε ότι ο τραχανάς σερβίρετε μόνο σαν σούπα? Δοκιμάστε τον σαλάτα με ψητά λαχανικά. Μπορείτε να τον συνδυάσετε και με ξινό, αλλά και γλυκό τραχανά. Δροσερή σαλάτα, πεντανόστιμη, που θα σας ενθουσιάσει!

Τα υλικά μας

  • 250 γρ τραχανάς ξινός
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μανιτάρι πόρτο μπέλο
  • 150 γρ τυρί φέτα τριμμένη

Για την σως

  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 4 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ σ φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα υλικά μας πολύ καλά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες 1-1 ½ εκ περίπου.
  2. Κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μας  (1 εκ περίπου)
  3. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα στρώνουμε σε λαμαρίνα για 25΄ στους 200ο C.
  4. Βάζουμε τον τραχανά μας παράλληλα να βράσει σε νερό, με λίγο αλάτι.
  5. Σε ένα μικρό τηγανάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ρίχνουμε το σκορδάκι. Αποσύρουμε το τηγανάκι από την φωτιά.
  6. Βγάζουμε τα λαχανικά μας από το φούρνο, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Και αφαιρούμε την σκληρή εξωτερική φλούδα από την μελιτζάνα. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
  7. Στραγγίζουμε το τραχανά μας πολύ καλά.
  8. Βάζουμε τον τραχανά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά μας, και περιχύνουμε με το σκορδόλαδο. Στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  9. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα να πάρουν τα αρώματα τα υλικά μας.

Σερβίρουμε με τριμμένη φετούλα και ρίγανη.

 

-το ελαιόλαδο με το σκόρδο δεν πρέπει να κάψει γιατί θα σας πικρίσει. Σε χλιαρή θερμοκρασία πάντα.

-μπορείτε να βάλετε και γλυκό τραχανά

 

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n