Σαλάτα τρικολόρε με βραστά λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Οι βραστές σαλάτες είναι γεμάτες υγεία. Τις αγαπάμε πολύ, είναι ελαφριές και πολύ νόστιμες. Πόσο μάλλον όταν τις βάζεις στο τραπέζι και όλοι ξαφνιάζονται γιατί είναι… τρικολόρε!!!!

Τα υλικά μας

  • 1 πακέτο τρικολόρε κουνουπίδι
  • 1 κουνουπίδι
  • 1 μπρόκολο
  • 100 γρ μετσοβόνε
  • 100 γρ καπνιστό ζαμπόν
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Παίρνω το κουνουπίδι και το μπρόκολο και τα χωρίζω σε ισομερή μπουκετάκια.
  2. Βάζω την κατσαρόλα να βράζει με νερό αλατισμένο. Τα λαχανικά μου θα τα βράσω ξεχωριστά ώστε να μην μου γίνουν όλα ένα χρώμα αλλά να είναι έντονο το κάθε χρώμα
  3. Ξεκινάω να βράζω τα μπουκετάκια ξεκινώντας από τα ανοιχτόχρωμα και σιγά σιγά μόλις βράσουν τα ανοιχτά προχωράω στα πιο σκούρα.
  4. Ο χρόνος βρασμού για τα λαχανικά μου είναι περίπου 3-4 λεπτά
  5. Όταν βράσουν τα βγάζω και τα τοποθετώ σε ένα μπολάκι με κρύο νερό που έχω ρίξει παγάκια
  6. Σε έναν τρίφτη (από τις χοντρές τρυπούλες) τρίβω το τυρί και το ζαμπόν μου.
  7. Περιχύνω επάνω στη σαλάτα και από πάνω το λαδολέμονο με το αλατοπίπερο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n