Οι βραστές σαλάτες είναι γεμάτες υγεία. Τις αγαπάμε πολύ, είναι ελαφριές και πολύ νόστιμες. Πόσο μάλλον όταν τις βάζεις στο τραπέζι και όλοι ξαφνιάζονται γιατί είναι… τρικολόρε!!!!
Τα υλικά μας

- 1 πακέτο τρικολόρε κουνουπίδι
- 1 κουνουπίδι
- 1 μπρόκολο
- 100 γρ μετσοβόνε
- 100 γρ καπνιστό ζαμπόν
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι
Εκτέλεση
- Παίρνω το κουνουπίδι και το μπρόκολο και τα χωρίζω σε ισομερή μπουκετάκια.
- Βάζω την κατσαρόλα να βράζει με νερό αλατισμένο. Τα λαχανικά μου θα τα βράσω ξεχωριστά ώστε να μην μου γίνουν όλα ένα χρώμα αλλά να είναι έντονο το κάθε χρώμα
- Ξεκινάω να βράζω τα μπουκετάκια ξεκινώντας από τα ανοιχτόχρωμα και σιγά σιγά μόλις βράσουν τα ανοιχτά προχωράω στα πιο σκούρα.
- Ο χρόνος βρασμού για τα λαχανικά μου είναι περίπου 3-4 λεπτά
- Όταν βράσουν τα βγάζω και τα τοποθετώ σε ένα μπολάκι με κρύο νερό που έχω ρίξει παγάκια
- Σε έναν τρίφτη (από τις χοντρές τρυπούλες) τρίβω το τυρί και το ζαμπόν μου.
- Περιχύνω επάνω στη σαλάτα και από πάνω το λαδολέμονο με το αλατοπίπερο.
