Σαλιγκάρια στιφάδο

Ένα πιάτο ιδιαίτερο, ένα πιάτο που θα το βρεις από το καλύτερο εστιατόριο μέχρι στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό. Ένα πιάτο αγαπημένο από τους λάτρεις των σαλιγκαριών, που μπορεί να καταναλωθεί και σε μέρες νηστείας.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1 1/2 κιλό κοκκάρι
  • 1/2   κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
  • 40 γρ λευκό ξύδι
  • 1 κ σ πελτέ
  • 2 σκ σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό κουτ γλυκού γαρύφαλλο και κανέλα
  • 2-3 φύλλα δάφνης

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο τα σαλιγκάρια και το πελτέ και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε με το ξύδι και τα μπαχαρικά.
  4. Προσθέτουμε νερό λίγο (εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε). Το αφήνουμε να σιγοβράζει  έως ότου μελώσουν τα κρεμμυδάκια μας.