Σάλτσα μήλου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Η σάλτσα μήλου είναι ένας βελούδινος πουρές που φτιάχνετε από μήλα και μπαχαρικά. Αν και η πατρίδα μας παράγει υπέροχα μήλα, δεν είναι και πολύ διαδεδομένη.

Μπορούμε να την φτιάξουμε σε βάζα και να την διατηρήσουμε πολύ καιρό.

Ανάλογα με τι θα συνοδέψει κατευθύνουμε την γεύση της και τα μπαχαρικά και τα βότανα που θα βάλουμε μέσα.

Συνδυάζεται υπέροχα με χοιρινό (όπως μπριζόλες ψαρονέφρι, χοιρινό μπούτι κλπ), με κοτόπουλο, αλλά και σε γλυκιά έκδοση με αρωματικά μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, τζίντζερ κλπ)για να συνοδέψει τηγανίτες, κέικ, στρούντελ, μάφινς, βάφλες κλπ

Συνδυάζεται επίσης υπέροχα με αποξηραμένα φρούτα όπως σύκα, δαμάσκηνα κλπ, αλλά και με βότανα όπως φασκόμηλο, θυμάρι κλπ

Η σάλτσα μήλου είναι μια βάση για να κατευθύνετε ανάλογα με την γεύση και την φαντασία σας. Βάλτε διάφορες ποικιλίες μήλων για γευστικότερο αποτέλεσμα.

Πάμε να δούμε την βασική εύκολη συνταγή.

Τα υλικά μας

  • 600 γρ κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 3 κ σ ζάχαρη καστανή
  • ½ κ σ κανέλλα
  • ¼ κ γ αλάτι
  • 30 γρ βούτυρο.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Στην συνέχεια με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σάλτσα.
  2. Σιγοβράζουμε λίγη ώρα ακόμα ανακατεύοντάς την συνεχώς(ανάλογα πόσο σφικτή θέλουμε την σάλτσα μας και για πιά χρήση).

-μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο ή και με 2 κ σ λεμόνι.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n