Σάλτσα Ναπολιτέν

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Η περίφημή σάλτσα ντομάτα, με την τόσο απλή αλλά και ντελικάτη, μεστή γεύση. Βάση και για πολλές σάλτσες, αλλά και για πιάτα κρεατικών, ζυμαρικών ,ριζότο, κλπ

Τα υλικά μας

  • 5-6 ώριμες ντομάτες χωρίς σπόρια περασμένες στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κ σ πελτέ
  • ¼ κ γ ζάχαρη
  • ½ ποτ κρασιού κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το πελτέ και σοτάρουμε ελαφρά, έπειτα το σκόρδο, και σβήνουμε με το κρασί. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και την ζάχαρη και  χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά. Έπειτα προσθέτουμε το βασιλικό ,την ρίγανη και το αλατοπίπερο. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σάλτσα, την αφήνουμε να πάρει λίγη βράση για να «δέσει».

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n