Σάμαλι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Γλυκό σάμαλι, εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και γλυκό τόσο όσο! Κεράστε το σκέτο, ή και με μια μπάλα παγωτό. Πάμε στην κουζίνα λοιπόν !!!!

Τα υλικά μας

  • 750 γρ σιμιγδάλι (μισό χοντρό ,μισό ψιλό)
  • 375 γρ ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα ελαφρύ
  • 300 γρ γιαούρτι ελαφρύ
  • 1 ½ κ γ μαστίχα σπασμένη
  • 1 ½ κ γ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ γ σόδα

Σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι
  • 1 κανέλα
  • (Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί)

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε το ταψί της κουζίνας μας το μεγάλο και το αλευρώνουμε . Ρίχνουμε το χυλό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο  για περίπου 40 λεπτά.
  2. Ξεκινάμε και φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό, το λεμόνι και την κανέλα. Μόλις πάρει βράσει κλείνουμε το μάτι.
  3. Ο κάθε φούρνος έχει απόκλιση στην ένταση, οπότε να το ελέγχετε  μετά το μισάωρο τακτικά.
  4. Μόλις πάρει χρώμα το γλυκό μας, το βγάζουμε και το χαράζουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι, και το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει όλο το σιρόπι.
  5. Σερβίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή φιστίκι και εάν θέλουμε με μια μπάλα παγωτό

-Σε αυτό το γλυκό το σιρόπι έρχεται ακριβώς τόσο όσο πρέπει. Εάν το θέλουμε με πολύ σιρόπι απλά αυξήστε λίγο το σιρόπι στο σιρόπιασμα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n