Σαμπλέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τι πιο εύκολο, γρήγορο, απλό, κλασικό κέρασμα από τα σαμπλέ. Τα φτιάχνουμε με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας όλοι, δεν περιέχει αυγά, οπότε μπορούμε να τα προσφέρουμε και σε περιόδους νηστείας. Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε !!!!

Τα υλικά μας

  • 200 γρ βούτυρο φυτικό
  • 70 γρ άχνη
  • 300 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 βανίλια
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με την βανίλια. Γίνεται μια αφράτη, μαλακή ζύμη.
  2. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε πάχος ½ εκατοστό περίπου. Κόβουμε σε στρογγυλά σχήματα Τα μισά τα αφήνουμε ολόκληρα και τα άλλα μισά κόβουμε στην μέση με ένα μικρότερο κουπάτ δημιουργώντας μια τρυπούλα. 
  3. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο   στους 170ο για 20-30 λεπτά στον αέρα. Έπειτα αλείφουμε το ολόκληρο στρογγυλό με μαρμελάδα, και κολλάμε το άλλο μισό με την τρυπούλα από πάνω. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n