Σαρδέλα μαρινάτη

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σαρδελίτσα με ρίγανη σκόρδο και λεμονάκι!!!!  Απλά υπέροχη!!! Μεζές για ουζάκι ή τσίπουρο, πάντα στο τραπέζι μας χειμώνα με τα όσπρια, καλοκαιράκι με τα θαλασσινά μας.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό σαρδέλες ψιλές
  • 150 γρ χοντρό αλάτι
  • 5 σκ σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κ γ ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμός από 3 λεμόνια

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε μια σαρδελίτσα στα χέρια μας και τρίβουμε ελαφρά την ράχη της για να μαλακώσει το σημείο αυτό. Στην συνέχεια τραβάμε το κεφάλι και τα εντόσθια και το κόκκαλο.
  2. Στη συνέχεια της πλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί
  3. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε κάτω χοντρό αλάτι.
  4. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε κάτω χοντρό αλάτι. Στην συνέχεια τοποθετούμε την σαρδέλα από πάνω. Αφού στρώσουμε την πρώτη στρώση αλατίζουμε καλά και συνεχίζουμε μέχρι σαρδέλες και αλάτι να τελειώσουν. Στην συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη  τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια μέρα
  5. Στην συνέχεια ξεπλένουμε την σαρδέλα από το αλάτι και το βάζουμε ξανά στο σκεύος και το καλύπτουμε με λεμόνι και το αφήνουμε γύρω στις 6 ώρες πάλι στο ψυγείο.
  6. Τα φιλετάκια μας θα προσέξουμε ότι θα έχουν αλλάξει χρώμα και έχουν γίνει πολύ πιο λευκά.
  7. Σε ένα καθαρό μπολ, βγάζουμε από το λεμόνι την σαρδέλα και τον τοποθετούμε σε στρώσεις μαζί με το σκορδάκι, και την ριγανίτσα. Σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και το ξύσμα και αφήνουνε στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες .
  8. Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μεζεδάκια μας στο τραπέζι!
  • Δοκιμάστε να βάλετε μάραθο μέσα στο ελαιόλαδο με το ξύσμα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n