Σκορδόψωμο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ζεστό μοσχομυριστό ψωμάκι που μπαίνει πρώτη θέση σε τραπέζια επίσημα ή και στα κυριακάτικά μας. Και να μείνει…το απογευματάκι με το κατιτίς του επάνω  γίνετε ανάρπαστο. Ανεβάζω το Σκορδόψωμο γιατί μου το ζήτησε φίλη μου ,που όποτε το τρώει σπίτι μου …απλά…τρώει την μπαγκέτα! Μα είναι τόσο απλό και τόσο νόστιμο!!!

Φίλοι μου λοιπόν…για σένα το Σκορδόψωμο!

Τα υλικά μας

  • 1 μπαγκέτα ψωμί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 60 γρ τυρί Μετσόβου
  • 40 γρ γραβιέρα Κρήτης
  • Θυμάρι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τον φούρνο μας στο γκριλ.
  2. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά.
  3. Κόβουμε το ψωμί μας σε πλάγιες φέτες
  4. Με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετούμε λίγο μείγμα και το απλώνουμε στη  επιφάνεια του ψωμιού
  5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ελαφρύ χρωματάκι
  6. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κρεμμυδάκι φρέσκο, πιπέρι, θυμάρι και σε ντιπάκι αγνό Ελληνικό ελαιόλαδο με θυμάρι 
  • Μπορείτε να παίξετε με τις γεύσεις, δώστε τον δικό σας χαρακτήρα και αυτοσχεδιάστε με τα βότανα σε συνδυασμό με το σκόρδο.
  • Βάλτε γραβιέρα με ρίγανη ή δεντρολίβανο
  • Τρίψτε φέτα και ντομάτα με ρίγανη

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!