Σωτήρης

Facebook
Pinterest
Twitter

Κύθηρα… Αβλέμονας… τι να πω για αυτό το μέρος; Ίσως το πιο όμορφο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό των Κυθήρων.

Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο όμορφους κόλπους και είναι τόσο παραδοσιακό που σε συνεπαίρνουν οι φυσικές του ομορφιές.

Αφού περιπλανηθήκαμε στα ασπρογάλανα σπιτάκια με τις περίτεχνες λεπτομέρειες και τα δρομάκια με τα όμορφα γλαστράκια, δεν μπορούσαμε να μην σταθούμε να θαυμάσουμε τον κόλπο με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.

Σε αυτό το υπέροχο φυσικό λιμανάκι λοιπόν είναι μια ταβερνούλα, με μεράκι διακοσμημένη και τα τραπεζάκια αμφιθεατρικά αραδιασμένα ώστε να μην λείψει σε κανέναν αυτή η πανέμορφη θέα.

Πλησιάσαμε και μας υποδέχτηκε… ο ΜΠΛΟΥ! Ο μπλου λοιπόν είναι ο γατούλης της ταβέρνας, ένας πολύ φιλικός γατούλης με δύο υπέροχα γαλάζια ματάκια.

Καθίσαμε και όσο περιμέναμε το σερβιτόρο κοιτούσαμε μέσα τη βιτρίνα με τα ψάρια. Ο τόπος αυτός με τα καθαρά νερά και τις βάρκες να φεύγουν καθημερινά, κάνει την ταβέρνα να έχει πάντα φρεσκότατα και πολυποίκιλα ψάρια όπως μπαρμπούνια, μπαλάδες, τσιπούρες, λυθρίνια κλπ

Από τα καλύτερα πιάτα του που προτιμήσαμε είναι ο τόνος ο παστός που τον φτιάχνει με κρεμμυδάκι και κάππαρη. Εκλεκτός μεζές από τους λίγους! Επίσης η αστακομακαρονάδα, η κακαβιά και η γαριδομακαρονάδα από τα δυνατά του πιάτα που έρχονται να φάνε από όλο το νησί.

Τα πιάτα του νόστιμα, με μερίδες χορταστικές, με προσοχή διαλεγμένα τα υλικά, μας υποσχόταν ένα γεύμα που θα μας μείνει αξέχαστο.

info:
Ο Σωτήρης, εστιατόριο – ταβέρνα
801 00 Αβλέμονας, Κύθηρα
τηλ.: 2736034374

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek