Σουφλέ αλλαντικών με παπαρδέλες

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Δεν θα μείνει ούτε πιρουνιά από αυτό το σουφλεδάκι γιατί είναι πολύ νόστιμο και το τρώει όλη η οικογένεια και όχι μόνο. Αυτοσχεδιάστε με τα υλικά και δώστε την δική σας νότα.

Τα υλικά μας

  • 400 γρ παπαρδέλες
  • 2 αυγά
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ τυριά ανάμικτα της αρεσκείας σας
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες παριζα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό και τις βγάζουμε αλτέντε.
  2. Παράλληλα σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον με την πιπεριά σε 2 κ σ ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170ο .
  4. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τις παπαρδέλες με το μπέικον και την πιπεριά Φλωρίνης και προσθέτουμε τα τυριά και τα αλλαντικά μας κομμένα μικρά καρεδάκια. (κρατάμε λίγη ποσότητα για να πασπαλίσουμε στο τέλος ). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε . Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τα αλλαντικά μας και πασπαλίζουμε στο τέλος με τα υπόλοιπα τυριά μας.
  5. Το τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να «δέσει» και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φαγητό μας.

-βάλτε την φαντασία σας και το μεράκι και γεμίστε γεύση το φαγητό σας με διάφορα τυριά και αλλαντικά.

-υπέροχα θα μπορούσατε να σοτάρετε μαζί με την πιπεριά και το μπέικον και λίγο πράσο.

-βάλτε τυχόν περισσεύματα λαχανικών(πιπεριές, κλπ) και δώστε επιπλέον γεύση και άρωμα στο φαγητό σας.

-μπορείτε να προετοιμάσετε το φαγητό σας από την προηγούμενη μέρα και μισή ώρα πριν το χρειαστείτε να το βάλετε στο φούρνο ένα έχετε προγραμματίσει ένα τραπέζι, ή έχετε μια πολύ πιεστική μέτρα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n