Σουφλέ λαχανικών με τρικολόρε ταλιατέλες

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πολύχρωμο πεντανόστιμο σουφλέ με πολλά λαχανικά και υπέροχη γεύση για όλη την οικογένεια …και για το ταπεράκι στο γραφείο. Τέλειο κυριακάτικο γεύμα ,αλλά και εύκολο αφού μπορούμε να προετοιμάσουμε από την προηγούμενη τα υλικά μας και το τελικό ψήσιμο να το κάνουμε μισή ώρα πριν το χρειαστούμε!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ ταλιατέλες τρικολόρε
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα καρέ
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • ½ κίτρινη πιπεριά
  • ½ συσκ μανιτάρια κομμένη καρέ
  • Κορυφές από ένα μπρόκολο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
  • 250 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος.

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις βγάζουμε αλτέντε.
  2. Παράλληλα σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε 2 κ σ ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170ο .
  4. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τις ταλιατέλες με το μείγμα σοταρισμένων  λαχανικών, προσθέτουμε τα τυριά (κρατάμε λίγη ποσότητα για να πασπαλίσουμε στο τέλος ). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε . Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά μας και πασπαλίζουμε στο τέλος με τα υπόλοιπα τυριά μας.
  5. Το τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να «δέσει» και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φαγητό μας.

-μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά τις επιλογής σας ,όπως πράσο, καρότο, καλαμπόκι, κουνουπίδι κλπ

-δώστε άρωμα καπνιστού με λίγο τυρί Μετσοβονε ή Βερμίου που ταιριάζει άψογα με τα λαχανικά μας

-φτιάξτε νηστίσιμο σουφλέ λαχανικών με προσθήκη νηστίσιμης μπεσαμέλ με αλεύρι και γάλα αμυγδάλου.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n