Σούπα φακές με λουκάνικο χωριάτικο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια πικάντικη παραλλαγή της παραδοσιακής φακής. Κατεξοχήν χειμωνιάτικο φαγητό, βουνίσιο και χωριάτικο.

Τα υλικά μας

  • 300 γρ φακές
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκ σκόρδο κομμένο φέτες
  • 2 καρότα κομμένα λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες ή κονκασέ
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ γ μπούκοβο
  • 1 κ γ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ σ λευκό ξύδι
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλ ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Αφού καθαρίσουμε τις φακές πετώντας τα ξένα σώματα (πετραδάκια στάρι κλπ) τις ξεπλένουμε. Τις βράζουμε για 3 λεπτά σε αρκετό νερό και έπειτα τις στραγγίζουμε.
  2. Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο για 5 λεπτά και εν συνεχεία το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο την πιπερίτσα και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες τα δαφνόφυλλα το μπούκοβο την πάπρικα τις φακές και βραστό νερό μέχρι να σκεπάσει καλά το φαγητό.
  3. Σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για μισή ώρα. Μόλις περάσει η μισή ώρα ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσουν.
  4. Λίγο πριν τις σβήσουμε προσθέτουμε το θυμάρι το αλατοπίπερο το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.

Εάν σας αρέσουν οι φακές μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και σαλάτα φακές, Υπέροχη σαλάτα πολύχρωμη δροσερή και πεντανόστιμη.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n