Σούπα γίδα αυγολέμονο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σε πολλά μέρη της πατρίδας μας το Πάσχα συνηθίζουν να κάνουν αυτή την σούπα.

Όμως θα την δούμε σε κυριακάτικα τραπέζια ή γιορτινά όπου παίρνουμε το ζωμό και τον φτιάχνουμε σουπίτσα και το κρέας το συνεχίζουμε μαγειρεύουμε στο φούρνο.

Γευστική, με μπόλικο λεμονάκι και πιπέρι ….απόλαυση!

Τα υλικά μας

  • Παίρνουμε τον ζωμό από την γίδα που τον βρίσκουμε εδώ
  • 2 φλυτζάνια ρύζι για σούπα
  • 2 αυγά
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε το ζωμό σουρωμένο από τα λαχανικά και τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
  2. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι αφού το έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά.
  3. Μόλις βράσει το ρύζι αποσύρουμε από την φωτιά την σούπα.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά, και προσθέτουμε το λεμόνι και το αλατοπίπερο
  5. Με μια κουτάλα παίρνουμε το ζουμί από την σούπα και χτυπώντας έντονα προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό. Αυτό το κάνουμε για να πάρει θερμοκρασία σιγά σιγά το αυγό και να μην μας ψηθεί και κόψει το αυγολέμονο. Όταν πάρουμε τελικά αρκετό ζωμό και το έχουμε προσθέσει στο αυγολέμονο ,ρίχνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα ανακατεύοντας  την.
  6. Κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας την, χωρίς να πάρει βράση, ίσα ίσα να πήξει.
  7. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπεράκι και ένα τυχόν θέλουμε περισσότερο λεμόνι.

Καλή επιτυχία!!!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!