Σούπα κουνουπίδι βελουτέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Χειμωνιάτικη, βελούδινη, νόστιμη σουπίτσα βελουτέ, εύκολη και γρήγορη, για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.  Δοκιμάστε τη!

Τα υλικά μας

  • 2 κουνουπίδι μεγάλο (τα μπουκετάκια και το κοτσάνι καθαρισμένο)
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λιτρο ζωμός λαχανικών
  • 150 γρ γάλα αμυγδάλου (ΠΕΡΊΠΟΥ)
  • 3-4 κ σ Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-θυμάρι
  • Φιλέ αμυγδάλου για παρουσίαση

Διαδικασία

  1.  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,και το πράσο. Αφήνουμε να σοταριστούν ελαφρά, και στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε το κουνουπίδι και το ζωμό λαχανικών. Βάζουμε αλάτι ,πιπέρι και λίγο θυμάρι. Κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου είκοσι λεπτά. 
  2. Στα 5 λεπτά βρασμού ανοίγουμε την κατσαρόλα και παίρνουμε ένα-δυο μπουκετάκια κουνουπίδι. Κόβουμε τα μπουκετάκια σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε, και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι.  Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε ελαφρά να πάρουν χρωματάκι.
  3. Όταν περάσουν 20 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και με την βοήθεια του ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σούπα. Συμπληρώνουμε λίγο γάλα αμυγδάλου τόσο όσο να μας αρέσει στην υφή. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα. 
  4. Σερβίρουμε με κομματάκια από κουνουπίδι, φιλέ αμυγδάλου και φρέσκο θυμάρι.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n