Σούπα λαχανικών βελουτέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια υγιεινή πολυβιταμινούχα σούπα που μπορούμε να την σερβίρουμε σε όλους. Είναι σαν την σούπα του κηπουρού στην πιο βελούδινη μορφή της. Στα παιδιά (χωρίς να ξεχωρίζουν και να γκρινιάζουν για τα λαχανικά που δεν τρώνε), ζεστή σε μια κρύα νύχτα του χειμώνα, δροσερή το καλοκαιράκι, ή και ακόμα να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας όταν είμαστε αδιάθετοι. Τα υλικά μας είναι τα λαχανικά της εποχής, όπου τα βρίσκουμε στον κήπο μας ή στον μανάβη ή την λαϊκή της περιοχής μας.

 Αυτή η σουπίτσα είναι διαμάντι!!!

Τα υλικά μας

  • 1 μελιτζάνα κομμένη καρεδάκι μικρό
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι μικρό
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι μικρό
  • 1κίτρινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι μικρό
  • 1 καρότο κομμένο καρεδάκι μικρό
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο καρεδάκι μικρό
  • 2-3 κολοκυθάκια μικρά ή 1 μεγάλο κομμένο καρεδάκι μικρό
  • 2-3 μανιτάρια κομμένα καρεδάκι μικρό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα καρεδάκι μικρό
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο) κομμένο καρεδάκι μικρό
  • 1 πατάτα κομμένη καρέ
  • 1 ντομάτα (ζεματισμένη, αποφλοιωμένη, χωρίς τα σπόρια)κομμένη καρεδάκι μικρό
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι το φρέσκο το ξερό και το πράσο. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  2. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά να πάρουν βράση.  Ελέγχουμε τα υγρά και εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. 
  3. Λίγο πριν σβήσουμε την σούπα μας (στην τελευταία βράση) προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε εάν θέλουμε κρουτόν από πάνω στο σερβίρισμα.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!