Σούπα λάχανο χειμωνιάτικη

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Η φύση έχει φροντίσει, για την ανάγκη κάθε εποχής να μας δίνει τα πολύτιμα της δώρα. Έτσι λοιπόν τον χειμώνα που χρειαζόμαστε θωράκιση του οργανισμού μας, το ταπεινό λάχανο έρχεται πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, πλούσιο σε βιταμίνη K και C, Βκαροτίνη,Ω3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, αλλά και πρώτο που καταπολεμά διάφορες μορφές καρκίνου, την χοληστερίνη, και τις καρδιακές παθήσεις.  Σε συνδυασμό με το τζίντζερ, το καρότο, το σέλινο κάνουν αυτήν την σούπα, σωστή  ασπίδα για τον οργανισμό μας, που θα μας προσφέρει ενέργεια, αναζωογόνηση, θα μας ζεστάνει, και θα μας προστατέψει από τις ιώσεις και το κρύωμα. Να πούμε βέβαια πως αυτή η σούπα ενδείκνυται για το αδυνάτισμα καθώς όλα της τα συστατικά έχουν λιποδιαλυτική δράση.

Τα υλικά μας

  • ½ λάχανο κομμένο
  • 2 καρότα κομμένα
  • 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο κομμένα
  • 150 γρ σελινόριζα τριμμένη στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 2 ντομάτες χωρίς σπόρια λιωμένες στο μπλέντερ
  • 1 κ σ φρέσκο τζίντζερ λιωμένο
  • ¼ κ γ καγιέν
  • 1 κ γ κοφτή κουρκουμά
  • ½ κ γ μπούκοβο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, στην συνέχεια συμπληρώνουμε το σκόρδο, το καρότο, την σελινόριζα, το τζίντζερ, το σέλινο, και το λάχανο. 
  2. Αφήνουμε να μαραθούν, συμπληρώνουμε την ντομάτα, νερό και τα μπαχαρικά μας χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν γύρω στα είκοσι λεπτά περίπου. 
  3. Σερβίρουμε προαιρετικά με έξτρα μπούκοβο από πάνω

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n