Σούπα μινεστρόνε

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σουπίτσα υπέροχη πολύ νόστιμη, αγαπημένο πιάτο των Ιταλών. Συνταγή συγκεκριμένη δεν υπάρχει καθ’ ότι την φτιάχνανε με τα λαχανικά ή και όσπρια που είχαν στο σπίτι και την συμπύκνωναν με κοφτό μακαρονάκι ή άλλο ζυμαρικό που είχαν.

Θρεπτική πολύ, και οι νοικοκυρές συνήθιζαν να την φτιάχνουν γιατί αξιοποιούσαν ότι λαχανικό είχαν σε ότι ποσότητα και να ήταν αυτό.  

Την συνόδευαν με κρουτόν ή κομματάκια τυριού.

Εδώ θα την δούμε με την πιο συνηθισμένη της μορφή ,και φυσικά στην πιο εύκολη της έκδοση.

Τα υλικά μας

  • 250 γρ ανάμικτα λαχανικά

               ή

  • 1 καρότο καρεδάκι
  • 1 πρ. πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κοκ. Πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 1 συσκ χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα κομμένη καρεδάκι
  • 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά και το ζωμό. Τα σιγοβράζουμε περίπου ένα τέταρτο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μακαρονάκι μας. Σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!