Μια σουπίτσα ξεχωριστή, αρωματική γρήγορη, αρκετά διαδεδομένη τόσο για την γεύση της όσο και για την φρεσκάδα που μας προσφέρει. Τώρα το καλοκαιράκι μια ελαφριά σουπίτσα για το βραδάκι ή για την διατροφή μας είναι ότι καλύτερο.
Τα υλικά μας
- 2 αγγούρια μεγάλα καθαρισμένα και βγαλμένα τα σπόρια τους
- 2 πεπόνια γλυκά μυρωδάτα καθαρισμένα από τα σποράκια του
- Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 6-8 φυλλαράκια μέντας
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι απαλό
- Αλάτι πιπέρι
- 5-6 φέτες ζαμπόν Ευρυτανίας (ή προσούτο) ξεροψημένο
Διαδικασία
- Αφού ξεφλουδίσουμε τα αγγούρια, με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σπόρια στην μέση. Το κόβουμε σε κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Στην συνέχεια πολτοποιούμε το πεπόνι μαζί με την μέντα .
- Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και συμπληρώνουμε τον χυμό λάιμ με το ξύσμα, το γιαούρτι, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, και φτιάχνουμε την γεύση . (ενδεχομένως να θέλουμε περισσότερο λεμόνι εάν δεν είναι πολύ ζουμερά)
- Σερβίρουμε με ξεροψημένο ζαμπόν Ευρυτανίας .

Τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.