Σούπα πεπόνι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια σουπίτσα ξεχωριστή, αρωματική γρήγορη, αρκετά διαδεδομένη τόσο για την γεύση της όσο και για την φρεσκάδα που μας προσφέρει. Τώρα το καλοκαιράκι μια ελαφριά σουπίτσα για το βραδάκι ή για την διατροφή μας είναι ότι καλύτερο.

Τα υλικά μας

  • 2 αγγούρια μεγάλα καθαρισμένα και βγαλμένα τα σπόρια τους
  • 2  πεπόνια γλυκά μυρωδάτα καθαρισμένα από τα σποράκια του
  • Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 6-8 φυλλαράκια μέντας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι απαλό
  • Αλάτι πιπέρι
  • 5-6 φέτες ζαμπόν Ευρυτανίας (ή προσούτο) ξεροψημένο

Διαδικασία

  1. Αφού ξεφλουδίσουμε τα αγγούρια, με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σπόρια στην μέση. Το κόβουμε σε κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  2. Στην συνέχεια πολτοποιούμε το πεπόνι μαζί με την μέντα .
  3. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και συμπληρώνουμε τον χυμό λάιμ με το ξύσμα, το γιαούρτι, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, και φτιάχνουμε την γεύση . (ενδεχομένως να θέλουμε περισσότερο λεμόνι εάν δεν είναι πολύ ζουμερά)
  4. Σερβίρουμε με ξεροψημένο ζαμπόν Ευρυτανίας .

Τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n