Σουπιές με σπανάκι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα υπέροχο πιάτο, που θα το δούμε περισσότερο σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Υγιεινό ,χορτοφαγικό, διαιτητικό με μεγάλη θρεπτική αξία που το κάνουν ένα από τα πιο αγαπημένα στις προτιμήσεις πιάτα για το σπίτι μας. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θα την συναντήσουμε σε πολλές παραλλαγές.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 κ σ πελτές
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1 ματς μυρώνια
  • ¼ ματς άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο-αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προετοιμάζουμε τις σουπιές. Ξεπλένουμε τις σουπιές πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.
  2. Κόβουμε την σουπιά στην μέση χωρίζοντας την το σώμα από τα πλοκάμια
  3. Κόβουμε τα πλοκάμια στην μέση και κόβουμε και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια
  4. Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  5. Μόλις έχουν φτάσει στο σημείο χωρίς υγρά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο μαζί με την κουταλιά πελτέ. Στην συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και το σκόρδο. Σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε το σπανάκι και την ντομάτα . Χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό ρίχνουμε τον μάραθο και τον άνηθο, και φτιάχνουμε την γεύση στο αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε έπειτα την φωτιά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!