Σουπιές με σπανακόρυζο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια νόστιμη παραλλαγή του σπανακόρυζου που ειδικά οι λάτρεις θαλασσινών θα τη λατρέψουν!

Τα υλικά μας

  • ½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • ½ κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
  • 150 -180 γρ ρύζι Καρολίνα
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • Χυμός λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
  2. Προετοιμάζουμε τις σουπιές. Ξεπλένουμε τις σουπιές πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.
  3. Κόβουμε την σουπιά στην μέση χωρίζοντας την το σώμα από τα πλοκάμια
  4. Κόβουμε τα πλοκάμια στην μέση και κόβουμε και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια
  5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια το πράσο και τα σοτάρουμε.
  6. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, τις σουπιές, και την ντομάτα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό(το υγρό θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό ώστε να μην χάσει θερμοκρασία το φαγητό απότομα και σφίξουν οι σουπιές).
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μια 20-25 λεπτά.
  8. Ανακατεύουμε το φαγητό και παρακολουθούμε τα υγρά του.
  9. Όταν περάσουν τα 25 λεπτά προσθέτουμε χυμό λεμόνι(όσο επιθυμούμε) τον ψιλοκομμένο άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Εάν δεν έχει υγρά προσθέτουμε το δεύτερο φλιτζάνι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το τραβάμε από την φωτιά αφήνοντας 10 λεπτά να τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n