Σουπιές με τσιγαριστά χόρτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα καλοκαιρινό πιάτο νόστιμο ελαφρύ και νηστίσιμο που κρύβει μέσα του όλη την υγεία, την θρεπτικότητα και τα πολύτιμα συστατικά που θα μπορούσε να μας δώσει η φύση

Τα υλικά μας

  • 5 (περίπου 1 κιλό) καθαρισμένες σουπιές
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπαθα, ζοχοί κλπ)
  • 1 κ σ πελτέ
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί ξηρό
  • ½ φλ ταχίνι
  •  χυμός λεμόνι (προαιρετικό)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα αφού έχουμε πλύνει σχολαστικά και καθαρίσει και κόψει τα χόρτα τα ρίχνουμε μαζί με το φρέσκο το κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  2. Προετοιμάζουμε τις σουπιές. Ξεπλένουμε τις σουπιές πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.
  3. Κόβουμε την σουπιά στην μέση χωρίζοντας την το σώμα από τα πλοκάμια
  4. Κόβουμε τα πλοκάμια στην μέση και κόβουμε και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια
  5. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι  μας και σοτάρουμε.
  6. Ρίχνουμε τις σουπιές και το σκόρδο και το πελτέ, και τα σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τις σουπιές σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.
  7. 10 λεπτά πριν γίνουν οι σουπιές, με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα χόρτα και τα ενσωματώνουμε στις σουπιές και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  8. Λίγο πριν το αφαιρέσουμε από την φωτιά παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και το χτυπάμε με χυμό λεμόνι και το ταχίνι, και περιχύνουμε το φαγητό (προαιρετικό)
  9. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζουμάκι από τα χόρτα στο φαγητό.

Με αυτό τον τρόπο (ξεχωριστά) αποφεύγουμε να παραβράσουν τα χόρτα, αλλά και εάν τα προσθέταμε ενώ έβραζαν οι σουπιές υπάρχει κίνδυνος με την απότομη αλλαγή θεοκρασίας να σφίξουν (να γίνουν σαν λάστιχο).

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!