Υπέροχος παραδοσιακός ανατολίτικος μεζές, μερακλίδικος, μαζί με καλή παρεούλα, για κρασάκι και ουζάκι.
Τα υλικά μας
- 150 γρ σουτζούκι πολίτικο κομμένο σε φέτες (χωρίς την μεμβράνη του)
- 3 αυγά
- 100 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο
- 50 γρ γκούντα τριμμένη
- 40-50 γρ σάλτσα
- 1 πρέζα κίμινο,
- 1 πρέζα παπρικα
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε τις φέτες από το σουτζούκι μας με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Παίρνουμε το πυρίμαχο σκεύος μας και βάζουμε μέσα το σουτζούκι,2 κ σ σάλτσα και σπάμε τα αυγά σε μάτια. Πασπαλίζουμε με κίμινο και βάζουμε το σκεύος για 3-4 λεπτά στο φούρνο για να ψηθούν τα αυγά. Στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω πρώτα την γκούντα και στην συνέχεια από πάνω το καπνιστό τυρί.
- Βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο το πυρίμαχο σκεύος.
Σερβίρουμε μόλις λιώσουν τα τυριά, πασπαλίζοντας πάπρικα.
Σερβίρεται ζεστό