Σουβλάκια λαχανικών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εναλλακτικά σουβλάκια για νηστεία ή για χορτοφάγους που μπορούν ισάξια να συγκριθούν σε απόλαυση με τα σουβλάκια χοιρινών κοτόπουλου ή γαρίδας. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με σος της αρεσκείας σας και να τα απολαύσετε με πιτούλες (ολικής ή αραβικές κλπ) ή με ψωμάκι και συνδυάστε τες με υπέροχη γουακαμόλε.

Τα υλικά μας

  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα τετράγωνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα τετράγωνα
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα τετράγωνα
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μεγάλα τετράγωνα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα τετράγωνα
  • Μανιτάρια τα μεγάλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια ή αν είναι μικρά ολόκληρα  ή στην μέση
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες 1 ½ εκ περίπου
  • 1 μελιτζάνα μακρόστενη κομμένη στην μέση κατά μήκος και κομμένη σε καρέ.
  • Λίγα μικρά μπουκετάκια από κουνουπίδι
  • Λίγα μπουκετάκια από μπρόκολο
  • Προαιρετικά τομανίνια για την κορυφή.
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Χυμός από ένα λεμόνι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπρόκολο το κουνουπίδι το κολοκυθάκι και την μελιτζάνα και ρίχνουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τα βότανα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν τα λαχανικά μας για μια ώρα.
  2. Μόλις περάσει η μια ώρα βάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μέσα στο μπολ (εκτός από τα τοματίνια) και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τα σουβλάκια μας και περνάμε εναλλάξ τα λαχανικά μας. Προσέχουμε να βάζουμε ισομεγέθη τα λαχανικά μας ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Τα ψήνουμε στο γκριλ η στα κάρβουνα γυρνώντας απ όλες τις πλευρές.

Μπορούμε να προσθέσουμε τυρί στο σουβλάκι μας σε περίπτωση που το τρώμε (δε νηστεύουμε ή είμαστε vegan). Προτιμήστε σκληρό τυρί (για να μην το ψάχνετε στην σχάρα) όπως γραβιέρα Κρήτης ή τυρί Μετσόβου. Για να το εντάξετε σωστά στο σουβλάκι «φωλιάστε» το ανάμεσα σε δύο μανιτάρια αντικριστά (που η γούβα τους δημιουργεί κενό).

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρινάδες τις αρεσκείας σας. Είναι σημαντικό τα πιο σκληρά λαχανικά να τα μαρινάρετε πρώτα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά σας.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!