Σουβλάκια μανιτάρι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχα λατρεμένα μανιτάρια σε σουβλάκι! Με λαχανικά και διάφορα είδη μανιταριών που μας γεμίζουν γεύση και πρωτεΐνη. Διαιτητικά, χορτοφαγικά και vegan, νηστίσιμα και φυσικά γρήγορα εύκολα, για φοιτητές, για ορεκτικό και για μία εναλλακτική λύση για BBQ.

Τα υλικά μας

  • ½ συσκευασία μανιτάρια αγκάρικους καφέ
  • ½ συσκευασία μανιτάρια αγκάρικους άσπρα
  • ½ συσκευασία λεντινούλα (σιτάκε) φρέσκα
  • ½ συσκευασία πλευρώτους
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι άσπρο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αφού τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά μας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλατοπίπερο και ρίγανη.
  2. Τα περνάμε σε ξυλάκια από σουβλάκι εναλλάξ λαχανικά μανιτάρια
  3. Τα ψήνουμε στην σχάρα μας για 10- 12 λεπτά ή στον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μπορούμε να προσθέσουμε χαλούμι εάν θέλουμε, όπως και ντοματίνια

Μαρινάδα 1

Μπορούμε εάν θέλουμε να τα μαρινάρουμε πρώτα με λίγη σόγια σος 3-4 κ σ, με 3 κ σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, λίγο θυμάρι. Τοποθετούμε σε μία μπασίνα τα υλικά μας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια μας κομμένα. Τα περνάμε σουβλάκι εναλλάξ μανιτάρια-λαχανικά και τα ψήνουμε. Ραντίζουμε με βαλσαμικό ξύδι.

Μαρινάδα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 κ σ μουστάρδα,5 κ σ ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ, ξύσμα πορτοκάλι, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, ψιλοκομμένο μαιντανό, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι. Τοποθετούμε σε μία μπασίνα τα υλικά μας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια μας κομμένα. Τα περνάμε σουβλάκι εναλλάξ μανιτάρια-λαχανικά και τα ψήνουμε.

Ραντίζουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.

Ευχαριστώ τον κ. Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και τη Fungi Hellas για τη συνεργασία.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n