Spaghetti με καπνιστή πέστροφα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πατώντας πάνω στην Ιταλική μακαρονάδα με τον σολομό, που αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο τόσο για την νοστιμιά της όσο και για την ευκολία της παρασκευής της, αφού μπορεί να γίνει ακόμα και από τους πιο αρχάριους στην κουζίνα.

Αντικαθιστούμε τον σολομό με την πέστροφα μας, τη βότκα με ούζο ή τσίπουρο ανάλογα την γεύση μας και την κρέμα γάλακτος με το Ελληνικό μας γιαούρτι. Όσο για τα υπόλοιπα; Κρεμμυδάκι φρέσκο και αντικαθιστούμε το σχοινόπρασο με το μυρωδάτο μας άνηθο.

Πάμε να φτιάξουμε μαζί λοιπόν μια ελληνικότατη, γευστικότατη και πανεύκολη μακαρονάδα! Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι:

  • 200 γρ πέστροφα καπνιστή fresco
  • 1 κομματάκι βούτυρο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ούζο
  • 250 γρ ελληνικό γιαούρτι
  • 1-2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
  • λίγος άνηθος
  • αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε σε χοντρά κομμάτια την πέστροφα και ανακατεύουμε με προσοχή. Σβήνουμε με το τσίπουρο (ή το ούζο), και ρίχνουμε τον άνηθο.
  3. Τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε ελαφρά, προσαρμόζοντας τη γεύση στο αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με μπούκοβο

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n