Σπαγγέτι με κολοκύθα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ιδιαίτερη, ξεχωριστή, κρεμώδης, αρωματική, διαφορετική, και πολύ νόστιμη μακαρονάδα. Τι να πρώτο πω για αυτή την μακαρονάδα; Τόσο εύκολη, οικονομική, ελαφριά με την σπιρτάδα του πικάντικου τυριού μέσα την κάνει μοναδική! Τι λέτε; Την δοκιμάζουμε;

Τα υλικά μας

  • 800 γρ κολοκύθα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 2 σκ σκόρδο
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • 3-4 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 πακ μακαρόνια σπαγγέτι (ή ότι άλλο σας αρέσει)
  • 300 γρ ζωμός λαχανικών
  • ¼ κ γ κόλιανδρο
  • 2 κ γ βούτυρο
  • 1 κ γ θυμάρι φρέσκο
  • ½ κ γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 150 γρ πικάντικο τυρί τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, και  αφού το σοτάρουμε, συνεχίζουμε με το σκόρδο, ρίχνουμε και την κολοκύθα. Αφήνουμε τα σοταριστεί λίγη ώρα και στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να φύγει η αλκοόλη, ρίχνουμε το ζωμό τα μπαχαρικά μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και κλείνουμε το καπάκι για να σιγοβράσει. Όσο σιγοβράζει η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια και στο σούρωμα κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό τους.

Όταν έχει βράσει πολύ καλά η κολοκύθα μας κρατάμε 2-3 κομματάκια όπου τα ψιλοκόβουμε, και την υπόλοιπη την πολτοποιούμε. Εάν είναι πολύ σφιχτή η σάλτσα με το νεράκι που κρατήσαμε μπορούμε να την αραιώσουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και στην συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα το πικάντικο τυρί και τα κομματάκια κολοκύθας μέσα στα μακαρόνια, και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι και τριμμένο τυράκι.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n