Σπαγγέτι πουτανέσκα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Χμ…τι να πω για αυτή την μακαρονάδα; Έχω ακούσει πολλές ιστορίες από πήρε το όνομα της. Μια εκδοχή ήταν ότι της έφτιαχναν οι πόρνες στα διαλείμματα στα γρήγορα για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους ,αλλού έχω ακούσει ότι την έφτιαχναν κάποιες γυναίκες που αφού έφευγαν οι άντρες στην δουλειά, έφευγαν και αυτές από το σπίτι, και λίγο πριν έρθουν οι άντρες, πήγαιναν και έφτιαχναν την συγκεκριμένη μακαρονάδα επειδή ήταν γρήγορη και εύκολη. Αλλού πάλι έχω ακούσει ότι την έφτιαχνε κάποιος εστιάτορας αργά το βράδυ αφού δεν είχε απομείνει τπτ  άλλο στην κουζίνα από υλικά, και τέλος η πιο επικρατέστερη είναι η εκδοχή που την έφτιαχναν οι ιερόδουλες για τους πελάτες τους αφού η σάλτσα αυτή περιέχει σκόρδο και αντζούγια ως αφροδισιακό για να έχουν δυνάμεις. Όποια εκδοχή και αν ισχύει είναι μια υπέροχη μακαρονάδα με έντονες γεύσεις, ελαφριά, και πολύ γευστική.

Τα υλικά μας

  • Ένα πακέτο σπαγγέτι βρασμένα
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ σ κάπαρη ξεπλυμένη ψιλοκομμένη
  • ½ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ γ μπούκοβο
  • 2-3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • 500 γρ ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
  • 80 γρ ελιές φιλέτα ψιλοκομμένα (αφήνουμε και κάποια ολόκληρα)
  • Ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα βασιλικού
  • Παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε  ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις αντζούγιες . 
  2. Τις αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά από την ντομάτα. 
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια το ψιλοκομμένο βασιλικό, και την παρμεζάνα μας τα αφήνουμε ένα λεπτό ανακατεύοντάς τα. 
  4. Σερβίρουμε ζεστά  με ελαιόλαδο τριμμένο πιπέρι φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα.

-προσέχουμε την γεύση της σάλτσας. Επειδή είναι όλα τα υλικά αλμυρά, δεν χρειαζόμαστε αλάτι.

-εάν δεν σας αρέσει τόσο η έντονη γεύση του σκόρδο μειώστε το σκόρδο.(πάντως του πάει).

-καλό είναι την αντζούγια, την κάπαρη και το φιλέτο ελιάς να τα ξεπλύνετε πριν.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!