Σπαγγέτι με σπανάκι και φέτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πολύ ελαφρύ, πολύ θρεπτικό ,εύγευστο πιάτο για να χορτάσετε δίχως να βαρύνετε. Για όσους προσέχουν την διατροφή τους είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα το λατρέψουν. Γίνεται πολύ γρήγορα ,και τα υλικά μας είναι προσιτά. Εάν την φτιάξετε μια φορά είμαι σίγουρη ότι θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σας όπως είναι και σε μένα.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ σπαγγέτι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 200 γρ φύλλα χοντροκομμένα σπανάκι
  • 15 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 σκ σκόρδο
  • 200 γρ φέτα τριμμένη+100 για το σερβίρισμα
  • 140 γρ καλαμπόκι βρασμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια μας 2-3 λεπτά λιγότερο από την ώρα που λέει ο παρασκευαστής. Κρατάμε 1 φλ από το νερό των ζυμαρικών.
  2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σπανάκι με το σκόρδο , λίγο ελαιόλαδο και λίγο γιαούρτι.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τα ντοματίνια με το καλαμπόκι. Στην συνέχεια βάζουμε τον χυλό από το μπλέντερ και το υπόλοιπο γιαούρτι, τα βρασμένα μακαρόνια ,τριμμένη φέτα ,και  ανακατεύουμε. Ίσως να χρειαστεί και λίγο νερό ,οπότε προσθέτουμε από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.
  4. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!