Σπανάκι με αυγά και τυριά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο πιάτο ,πολύ θρεπτικό, υγιεινό και δυναμωτικό ,πλούσιο σε σίδηρο και χαμηλό σε λιπαρά. Μπορείτε να το σερβίρετε και για  brunch σερβιρισμένο με χρυσαφένιες φέτες του τόστ!

Τα υλικά μας (για 5 μερίδες)

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο
  • 10 αυγά
  • ½ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματ κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ ματ καυκαλήθρες
  • 100 γρ φέτα τριμμένη
  • 150 γρ ρεγκάτο τυρί τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε επιμελώς τα φυλλαράκια μας και τα στραγγίζουμε. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας τα φρέσκα, και το ξερό(για να γλυκίζει) και στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι μας μαζί με τις καυκαλήθρες, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαγειρευτούν. Προσοχή ,μην τα παραμαγειρέψετε, θα χάσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά και θα λιώσουν…
  3. Έπειτα τα βάζετε στο ταψί ,τα στρώνετε να είναι σε ευθεία, πασπαλίζουμε με άνηθο, ρίχνετε την φέτα, από πάνω το ρεγκάτο και στην συνέχεια σπάμε τα αυγά από πάνω μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψάκι μας
  4. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα .
  5. Σερβίρουμε με φρυγανισμένες ζεστές φέτες του τοστ και χοντροσπασμένο πιπέρι

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!