Σπανακόπιτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τι πιο υγιεινό κολατσιό, για το σχολείο, το γραφείο καθώς ακόμα και για το βραδάκι μετά από μια φορτωμένη μέρα να κάτσεις να απολαύσεις ένα μυρωδάτο, νόστιμο, θρεπτικό κομμάτι σπανακοτυρόπιτα;

Με μπόλικο πράσινο κρεμμυδάκι, άνηθο, πράσο και υπέροχο χωριάτικο τραχανά που απογειώνει και αναδεικνύει την γεύση της.

Υλικά

  • 1,5 κιλά σπανάκι ζεματισμένο και κομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, σησάμι
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 150 γρ τραχανά
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο ή ετοιμάστε το δικό σας από τη συνταγή για φύλλο για πίτες.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το πράσο. Ρίχνουμε το σπανάκι αφού προηγουμένως το έχουμε ζεματίσει και στραγγίσει καλά.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον άνηθο και το τραβάμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Όσο κρυώνει η γέμιση, ανοίγουμε φύλλο.
  4. Στρώνουμε τα μισά μας φύλλα κάτω και στα ενδιάμεσα με ένα πινελάκι απλώνουμε βούτυρο λιωμένο.
  5. Στην συνέχεια αφού έχει κρυώσει η γέμιση μας ρίχνουμε 2 αυγά και την φέτα μας τριμμένη και τον τραχανά.
  6. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και το βάζουμε στο ταψί επάνω στα φύλλα που έχουμε στρώσει. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα όπως κάναμε και πιο πριν και στο τελευταίο φύλλο επάνω με το πινέλο απλώνουμε το αυγό που έχουμε χτυπήσει και πασπαλίζουμε με σησάμι.
  7. Χαράζουμε τα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου και ένα τέταρτο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n