Σπανακόρυζο λεμονάτο με μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Το αγαπημένο μας σπανάκι, με τις πλούσιες βιταμίνες του αλλά και σίδηρο, σε συνδυασμό με υπέροχα μανιτάρια με τα πλούσια αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνη, κάνουν ένα γευστικό, υπέροχο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε και αυτόν τον συνδυασμό.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ  αποξηραμένα μανιτάρια porcini
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
  • 200 γρ ρύζι
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • Χυμός λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι Κρητικό ελαιόλαδο Grelia
  • 500 γρ ζωμός μανιταριών

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε μια μέρα πριν, βάζουμε τα μανιτάρια σε 500 γρ ζεστό νερό. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  2. Την επόμενη μέρα, σουρώνουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζωμό. Στην συνέχεια σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια μας και το πράσο (το πράσο το βάζουμε για να γλυκίσει και να δώσει ισορροπία στην οξύτητα του λεμονιού) σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το ρύζι και, σοτάρουμε ελαφρά (το σοτάρισμα του ρυζιού βοηθά να μείνει σπυρωτό και επιπλέον τραβάει όλη την νοστιμιά των λαχανικών).
  3.  Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι και να πέσει ο όγκος του και προσθέτουμε ένα φλ ζωμό από τα μανιτάρια.
  4. Η κατσαρόλα μας πρέπει να έχει υγρά γιατί θα έχει βγάλει το σπανάκι.
  5. Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
  6. Προσέχουμε να μην σωθούν τα υγρά. Εάν σωθούν προσθέτουμε ακόμα ένα φλ. ζωμό.
  7. Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο Grelia, το λεμόνι (ανάλογα πόσο λεμονάτο το θέλουμε) και τον άνηθο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το τραβάμε από την φωτιά.
  8. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά για να τραβήξει τα υγρά του.

Tips: Οι λάτρεις του λεμονιού μπορούν να επιλέξουν ένα ελαιόλαδο Grelia αρωματισμένο με λεμόνι και να προσθέσουν λίγο στο τέλος για έξτρα άρωμα και γεύση λεμονιού ενώ σε όσους αρέσουν τα πικάντικα φαγητά μπορούν να προσθέσουν Grelia ελαιόλαδο με πιπεριά τσίλι.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n