Σπανακόρυζο με ντομάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο μαμαδίσιο σπανακόρυζο με ντοματούλα, και καροτάκι, με μπόλικο ανηθάκι. Παραδοσιακό ,και πολύ νόστιμο πιάτο που θα το δούμε λεμονάτο, αλλά και με ντοματούλα. Για πάμε να δούμε…

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα λεπτές φέτες
  • 200-230 γρ ρύζι Καρολίνα
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • 2 ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρια περασμένες στον τρίφτη ή 1 ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό

Διαδικασία

  1. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια μας και το πράσο σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και το ρύζι την ντομάτα και , σοτάρουμε ελαφρά(το σοτάρισμα του ρυζιού βοηθά να μείνει σπυρωτό και επιπλέον τραβάει όλη την νοστιμιά των λαχανικών).
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι και να πέσει ο όγκος του και προσθέτουμε ένα φλ ζωμό λαχανικών.
  3. Η κατσαρόλα μας πρέπει να έχει υγρά γιατί θα έχει βγάλει το σπανάκι.
  4. Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
  5. Προσέχουμε να μην σωθούν τα υγρά. Εάν σωθούν προσθέτουμε ακόμα ένα φλ ζωμό ή νερό.
  6. Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος ,προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και τον άνηθο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το τραβάμε από την φωτιά.
  7. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά για να τραβήξει τα υγρά του.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n