Σπαραγγόσουπα βελουτέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αχ αυτά τα σπαράγγια!!! Όπως και να τα κάνεις είναι θεϊκά!!!! Μια υπέροχη κρεμώδης βελούδινη, πεντανόστιμη, αλλά και γρήγορη  σουπίτσα είναι ότι πρέπει για σήμερα! Πάμε να ξεκινήσουμε!!!

Τα υλικά μας

  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • 3 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κύβους
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος) κομμένο σε φέτες
  • 3 κ σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 700 γρ Ζωμός λαχανικών
  • ½ κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια με τον αποφλοιωτή από την μέση και κάτω. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα σπαράγγια.
  2. Σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα σπαράγγια και τις πατάτες (κρατάμε μερικές κορυφές για σερβίρισμα). Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για κάνα 10λεπτο ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε τον ζωμό λαχανικών.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά. Αφήνουμε 3-4 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει ανακατεύοντας την συνέχεια. Σερβίρουμε με κορυφούλες από τα σπαράγγια.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n