Σπετζοφάι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Βγάλτε την μπύρα και το κρασάκι σας και στρώστε τραπέζι! Ο απόλυτος μεζές έρχεται να σας κάνει παρεούλα στις πιο ωραίες σας συζητήσεις!!!!

Εύκολα και γρήγορα κατευθείαν από το Πήλιο μας έρχεται το πιο νόστιμο πικάντικο γεμάτο αρώματα σπετζοφάι.

Τα υλικά μας

  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ρίγανη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ φέτα (προαιρετικά)
  • 1 μελιτζάνα (προαιρετικά, κομμένη σε μικρές φέτες)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές τα κρεμμύδια (Τις μελιτζάνες).
  2. Στη συνέχεια μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα λουκάνικα και το σκόρδο.
  3. Σβήνουμε με το κρασάκι μας και προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά μας. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
  4. Εάν θέλουμε στο τέλος ρίχνουμε την φέτα από πάνω.

Σερβίρουμε σκέτο η με ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!