Σπιτικά bagels (μπέϊγκλς)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Θέλετε να φτιάξετε σπιτικά bagels? Φτιάξτε τα από βραδύς και ψήστε τα την επόμενη μέρα το πρωί για ζεστά αφράτα πολύ νόστιμα bagels,που θα τα γεμίσετε με γαλοπούλα, τυρί, ομελέτα, ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Φτιάξτε ο κολατσιό για τα παιδιά, ή και για το γραφείο σας με σπιτικά bagels !!

Τα υλικά μας

  • 800 γρ αλεύρι ζυμωτό για ψωμί
  • 450 γρ χλιαρό νερό
  • 20 γρ μέλι+ 20 γρ μέλι στην κατσαρόλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 10 γρ αλάτι
  • 1 αυγό
  • Σουσάμι, σκόρδο φλέιξ, κρεμμύδι αφυδατωμένο φλέιξ, παπαρουνόσπορος, μαυροσίσαμο, μάραθο.. ότι σας αρέσει!!!

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε 450 γρ χλιαρό νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε την μαγιά, το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν και το αλάτι. Ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα δάχτυλά μας (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω αλεύρι). Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να διπλασιάσει τον όγκο του. 
  2. Στην συνέχεια πλάθουμε ένα ρολό και κόβουμε 8-10 ίσα κομμάτια. Φτιάχνουμε τα κομμάτια σε μικρές μπαλίτσες, και με τα χέρια μας κάνουμε μια τρυπούλα στην μέση την οποία την τραβάμε να ανοίξει καλά(άμα αφήσουμε μικρή τρυπούλα το ζυμάρι μας θα φουσκώσει και θα κλείσει). Τοποθετούμε τα bagels μας σε ταψάκι επάνω σε λαδόκολλα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε τις δύο εκδοχές. Ή τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και συνεχίζετε την διαδικασία ή τα βάζετε σκεπασμένα στο ψυγείο και την συνέχεια την κάνετε το πρωί ώστε να έχετε φρέσκα-φρέσκα τα bagels σας.
  3. Μόλις φουσκώσουν σε μια κατσαρόλα πλασωτέ βάζουμε νερό να βράσει με μια κουταλιά της σούπας μέλι. Μόλις κοχλάσει το νερό παίρνουμε ένα ένα και τα βουτάμε στο νερό και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δυο πλευρές το πολύ, να βράσουν. Σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή. Δεν τα βάζουμε όλα μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του νερού. Λίγα λίγα ώστε να μην σταματήσει το βράσιμο. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό. Βγάζουμε τα bagels μας και τα αλείφουμε από πάνω με το αυγό και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι, σκόρδο γρανουλέ, αφυδατωμένο κρεμμύδι κλπ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 20΄λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν το ροδαλό τους χρώμα).

– μπορείτε να αναμίξετε το σουσάμι με τα σκόρδο το κρεμμύδι κλπ σε ένα βαθύ πιάτο, ώστε όταν αλείψετε με αυγό τα bagels σας να τα βουτήξετε από την πλευρά του αυγού στο πιάτο να κολλήσουν καλά ότι θα βάλετε από πάνω.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n