Τι καλύτερο κέρασμα από μια δροσιστική λεμονάδα ή πορτοκαλάδα;
Τα υλικά μας

- 1 κιλό χυμός λεμόνι ή πορτοκάλι ή μανταρίνι
- 1 κιλό ζάχαρη (στα πορτοκάλια και στα μανταρίνια ίσως χρειαστεί λιγότερο γιατί είναι πιο γλυκά
- 1 βανίλια ή ένα κλαράκι δυόσμο για το λεμόνι ή κανέλα για το πορτοκάλι
- 650 γρ νερό
Διαδικασία
- Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσει. Μόλις βράσει το τραβάμε στην άκρη και αφού κρυώσει το ενσωματώνουμε στο χυμό λεμόνι αφού πρώτα το σουρώσουμε μην έχει ξένα σώματα μέσα.
- Η ίδια διαδικασία ισχύει και για το χυμό πορτοκάλι ή μανταρίνι. Εδώ θα προσέξουμε την ζάχαρη γιατί σίγουρα θέλει πολύ λιγότερη.
- Η αναλογία είναι στο χυμό λεμόνι ένα μέρος χυμού και τρία μέρη νερού.
- Στο χυμό μανταρίνι και πορτοκάλι είναι 1 μέρος χυμό και 1μιση μέρη νερό.